Metsäopetus

Metsaopetus

 

Metsäkoneet ja niillä tehtävät työt tarjoavat työtä ja toimeentuloa. Metsäkone.fi sivun tarkoitus on helpottaa erityyppisten metsäkoneisiin liittyvien asioiden löytymistä verkosta. Sivu on uusi ja avoin, joten vinkkejä sivuista, artikkeleista tms. sivuille lisättäväksi kannattaa lähettää. 

Metsäalan koulutusta järjestetään kautta Suomen ammatillisena koulutuksena, korkeakoulu- sekä yliopistotasolla. 


Lue lisää

Ammatillinen koulutus kestää peruskoulun jälkeen noin kolme vuotta ja aikuiskoulutuksena 1-2 vuotta. Ammatillinen peruskoulutus on hyvä pohja metsä- tai tekniikan alan ammattikorkeakouluopintoihin.

Ammattikorkeakoulu, joka kestää neljä vuotta, valmentaa alan asiantuntijoiksi tai esimiestehtäviin. Yliopistosta valmistuu tutkijoita ja asiantuntijoita johtotehtäviin.

Lue lisää: metsäopetus.fi


Näytä lyhyt teksti

Valmistaja

Suomessa on lukuisia metsäkoneen valmistajia. Suomessa valmistetaan kaikista maailman metsäkoneista
yli 50 %.  Huipputeknisten metsäkoneiden valmistus tarjoaa Suomessa suunnittellusta valmistukseen mielenkiintoisia uravaihtoehtoja.

Voit tutustua metsäkonevalmistajiin alla olevasta linkistä

Metsäkonevalmistajat  


Ehdota uusi valmistajan linkki

Urakointi

 

 

Metsäkoneyrittäjät työllistävät tuhansia alan ammattilaisia koneellisen puunkorjuun sekä metsäenergian alalla. Yrittäjät korjaavat vuosittain noin 50 miljoonaa kuutiometriä puuta.


Lue lisää Ehdota linkkiä

Metsäkoneyrittäjät tarjoavat palveluina puunkorjuuta kannolta tehtaalle, metsänparannus- ja metsänhoitopalveluita. Suuri osa metsäkoneyrityksistä on järjestäytyneitä ja kuuluvat Koneyrittäjien liittoon. Suomessa on noin 1200 yrittäjää ja 4000 metsäkoneenkuljettajaa. Vuosittain alalle rekrytoidaan satoja uusia kuljettajia.

Urakointiin liittyviä linkkejä:

Koneyrittäjien liitto

Karelwood Oy  Koneellisen puunkorjuun ammattilainen


Näytä lyhyt teksti Ehdota linkkiä

Huolto ja korjaus

 

 

 

Metsäkoneiden huolto ja jälkimarkkinointi on toteutettu metsäkonevalmistajien sekä yksityisten huoltopisteiden toimesta. Huoltopisteet työllistävät metsäkoneasentajia sekä varaosamyyjiä.


Lue lisää Ehdota linkkiä

Yhä useammalla koneyrittäjällä on huoltosopimus mikä lisää huoltopalveluiden tarvetta.  Metsäkoneiden korjaus vaatii monialaista erityisosaamista ja jatkuvaa ammattiosaamisen päivittämistä.  Varaosapalveluita tarjoavat merkkiliikkeet, työkoneisiin erikoistuneet liikkeet sekä raskaskonepurkaamot.

 

Linkkejä metsäkoneiden huoltoliikkeiden ja korjaamoiden sivuille

Sampo Rosenlew huoltopalvelut

Ponsse huoltopalvelut

John Deere huoltopalvelut

Komastu huoltopalvelut

Nisula huoltopalvelut

Koneosapalvelu


Näytä lyhyt teksti Ehdota linkkiä

Artikkeleita

 

 

 

 

Metsäkonealaan liittyviä mielenkiintoisia artikkeleita


Lue lisää Ehdota artikkelia